I alla tider har Guds folk drömt, format, byggt och lett andra framåt. Människor har jublat i seger, glatt prisat Hans namn, ropat till Gud i förtvivlan, sökt Hans röst i öknen och letat sig fram till vattenhål som ger kraft och inspiration. Bibeln är full av människor med mod att göra skillnad i sin stad, med längtan att ta steg vidare och med trotsig tro på att hoppet vinner. Guds vision för världen handlar lika mycket om de som gått före oss, om den generation som kommer, som om dig just nu.

Idag, med stigande siffror om att unga ser mörkt på framtiden, är det lätt att ifrågasätta mina steg i vår tid. Vilken skillnad gör jag? Vilka avtryck lämnar jag och vad ger jag vidare till dem som kommer efter mig?

Jesus kom till jorden och gav. Han gav kärlek, hopp, vishet. Utmaning, uppmuntran, tillrättavisning. Och framförallt sig själv. Han gav allt. Inte bara det som blev över utan det bästa han hade. Även om det såg ut som att historien slutade när Jesus dog på korset vet vi att det var där allt började, historien om att fortsätta ge. Fortsätta ge Jesus till världen.

Temat för Kallad 2024 är

GE DET VIDARE